preskoči na sadržaj
O školi

 

 

OSNOVNA ŠKOLA

DR. VINKA ŽGANCA

Nede Krmpotić 7

                               10 000 Zagreb

 

Tel:01/2407-336

Fax:01/2407-336

e-mail: ured@os-vzganca-zg.skole.hr

 

OSNOVNA ŠKOLA DR. VINKA ŽGANCA

   

      Osnovnu školu dr. Vinka Žganca pohađaju učenici dvaju naselja; Kozari boka i Kozari puteva. Kozari putevi su većim dijelom izgrađeni i nastanjeni tijekom i nakon Domovinskog rata u kojem, uz domaće stanovništvo,  žive i pripadnici nacionalnih manjina; Romi, Bošnjaci, Albanci, Srbi i dr. što našu Školu čini multinacionalnom i multikulturalnom institucijom. Ujedno, veliku koncentraciju učenika čine i djeca sa socijalnom problematikom, sa posebnim potrebama kao i s problemima u ponašanju.

      Radom na mnogim projektima i programima, kao što su program Eko-škola, Trening socijalnih vještina Lara, program Imam stav, Modifikacija ponašanja putem igre, Uspješan roditelj-sretno dijete, Forum-kazalište (odgojna drama i kazalište kao sredstvo poticanja inkluzije Roma) i brojnim drugima uspješno se rješavaju problemi na koje nailazimo u svakodnevnom radu s našim učenicima.

      Škola napreduje prvenstveno kao složna zajednica svih učenika i djelatnika kroz međusobnu suradnju, zajedničkim i požrtvovnim radom, komunikacijom i usavršavanjem. Posebno dobra suradnja ostvaruje se i s roditeljima učenika kojima je Škola putem stručne službe, ravnateljice i učitelja uvijek spremna pomoći  kada  im je potrebno. Zajednička suradnja s roditeljima osobito je naglašena kroz rad s Vijećem roditelja. Zajedno organiziramo humanitarne turnire sa svrhom pružanja pomoći roditeljima slabijeg imovinskog stanja

      Kao složna školska zajednica posebnu pažnju i brigu posvećujemo školskom okolišu i školskoj imovini sa svrhom ugodnog i što ljepšeg boravka za učenike i ostale djelatnike.

      Kao i brojne druge Škole u svom radu susrećemo se s raznim poteškoćama i problemima  koje se trudimo hrabro i uspješno savladati zajedničkim dogovorima, suradnjom, međusobnom tolerancijom i razumijevanjem.

      Školska smo zajednica koja je iznimno  ponosna na sve naše prošle i  sadašnje učenike, učitelje kao i ostale djelatnike koji  svojim trudom, upornošću i dobrom voljom pokazuju da se pozitivni rezultati ostvaruju svakodnevnom tolerancijom, suradnjom i strpljivošću.

 

Ravnateljica, Renata Cindrić


 

 TražilicaKalendar
« Travanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Oglasna ploča

Korisni linkovi
Dnevni tisak


Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 400
preskoči na navigaciju